Hoppa till innehåll

Ska du anlita en målare? Den verkliga kostnaden för DIY-målning

Letar du efter ett sätt att förnya insidan av ditt hem utan att gå sönder? Har du nyligen flyttat in i ett hus och behöver sätta din personliga prägel på det? Om så är fallet måste du anlita en målare för att göra det.

Det finns många husägare där ute som försöker göra det själva istället för att anlita en professionell för jobbet. De gör det för att försöka spara några dollar, men egentligen kan det sluta kosta dig mer att göra DIY.

Nedan kan du hitta en djupgående guide som förklarar de verkliga kostnaderna för att försöka måla själv istället för att anlita en professionell för jobbet.

1. Det slösar tid

Oavsett om du försöker renovera ditt hus på 20 år eller sätta din egen snurr på ett hus som du precis köpt, har du förmodligen en tidsram för när du vill att projektet ska vara klart.

Om du väljer att förvandla detta till ett gör-det-själv-projekt, kanske tiden inte är på din sida. Livet blir upptaget. Du hittar flera aktiviteter och planer som driver bort dina planer på att måla och/eller får dig att sluta halvvägs.

Under tiden, om du skulle nå ut till en professionell målare, är tiden av högsta prioritet. De kommer att använda sin erfarenhet för att arbeta snabbt samtidigt som de producerar de resultat som du förväntar dig.

Professionella målare har inget som distraherar dem från att få jobbet gjort. Allt de fokuserar på är att leverera ett högkvalitativt lackarbete åt dig, utan att förlänga tiden det tar att slutföra det.

Ännu bättre, de kommer att sätta en realistisk förväntning på tidslinjen från början. Du berättar för dem storleken på ditt projekt, de ger dig en uppskattning av när de kommer att vara klara och om det kan slås ut på några timmar eller några dagar. Så att du kan planera resten av ditt projekt utifrån deras konkreta planer.

2. Du kommer inte spara så mycket som du tror

En av de enda anledningarna till att husägare väljer att göra DIY sin interiörfärg är att de hoppas kunna spara några dollar av priset. Vi vill dock varna dig för att du kanske inte sparar så mycket som du hoppas på, om någon alls.

Låt oss titta på alla kostnader förknippade med DIY-målning. För det första är det själva färgen och mer än sannolikt måste du köpa primer också. Ju större projektet är, desto mer färg och primer kommer du att behöva. De flesta gånger kommer du att sluta köpa för mycket eller för lite färg och primer, som inte bara kostar dig pengar utan också tid.

Det finns också målningsmaterial som du behöver, som penslar i olika storlekar, hinkar för färg, målartejp och extra material som du kanske inte ens tror att du behöver. För att inte tala om att du kan behöva vissa penslar/färgrullar om du vill uppnå en viss estetik.

Sedan är det tidselementet. Tid är lika med pengar. Skulle du inte hellre spendera några extra dollar för att se till att jobbet görs rätt och inom önskad tidsram?

Börja med att skapa en projektbudget. Du kan använda den budgeten för att bedöma hur mycket den professionella målningen kommer att kosta och var den passar in i din ekonomi.

3. Du riskerar kvaliteten på arbetet

Föreställ dig att gå in i ett rum med ett nytt lager färg i önskad färg och nyans. Det ser precis ut som du föreställt dig. Det finns ingen överlappning i hörnen, allt är exakt och perfekt.

Det är inte resultatet du får om du gör det själv. För det första kanske du inte inser att du behöver ordentlig förberedelse och teknik och utan det kan det leda till några misstag på vägen (vi alla gör dem).

De vänner och nära och kära du ber om att hjälpa kommer inte heller att lägga den uppmärksamhet på detaljer som du letar efter. Det kan leda till synliga ränder, överlappande färg, färg på dörrklädseln/stolskenan/kronlisten och så vidare.

Så fort du anlitar en professionell inredningsmålare för jobbet, kommer du att kunna berätta för dem målen för ditt projekt. Tjänsten kommer att använda den informationen för att leverera exakt den estetik du hoppades på.

4. Det orsakar oönskad stress

Målning kan inte bara orsaka fysisk stress för dig och de som hjälper dig, utan det orsakar också en hel del psykisk stress. Det är lätt att bli frustrerad, trött, förvärrad och så vidare när du gör det själv.

Om du anlitar en professionell målare får du sinnesfrid från början. Deras portfölj och rykte hjälper dig att få mer förtroende för projektet.

Du kommer att garantera dig själv den drömlayout som du tänkt dig, snarare än att bli besviken över de synliga misstagen. Det blir mindre stress för dig när du ser hela det här renoveringsprojektet fram till slutet.

5. Det finns en röra att städa upp

Vi menar det helt bokstavligt. Som om att måla, stretcha, klättra, sträcka och lyfta inte var tillräckligt tröttsamt, kommer det att bli en röra att städa upp i slutet av allt.

Det är för att inte tala om några märkbara misstag som du måste åtgärda efter att färgen hunnit torka.

En professionell målare kan förhindra dessa misstag från början med sin genomtänkta process. De kommer att ta hand om röran efteråt också, så det kommer att kännas som om de aldrig var där alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *