Hoppa till innehåll

Hur du förbereder ditt hem för en professionell inredningsmålare

Invändig målning kräver lite förarbete. Är du osäker på vad du behöver göra? Läs några av våra vanligaste användbara tips för att förbereda dig för den stora dagen.

Förvara din väggkonst

Bilder, målningar och värdefulla gobelänger är bara några som kommer att tänka på när du tar bort väggkonst. Beroende på vilken stil och applikation du väljer för din nya interiörmålning kan väggkonst behöva förvaras i några dagar.

Först, hitta en säker plats för värdefulla konstverk. Slå in i syrafritt papper och bubbelplast. Glöm inte att märka typ och rumsplats för varje väggbeklädnad.

Om du tar dessa steg för att lagra din väggkonst, kommer du att känna dig mindre bråttom att sätta upp dem igen innan dina väggar är helt torra och härdade.

Förbered med rena väggar

Har du någonsin dammsugit dina väggar? Nu är det dags. En grundlig dammsugning säkerställer att färgen fäster bra.

Fråga din professionella målare i Stockholm om rekommendationer för produkter som föredras för rengöring av väggar innan de målas. I de flesta fall räcker det med en mild tvål- och vattenlösning.

Ta bort eventuellt extra fett eller klibbiga rester som ofta finns i kök. Området runt kaminen behöver mest uppmärksamhet. En avfettningsspray gör städningen lätt och kan upprepas för uppbyggnad runt matlagningsutrymmen.

För badrum, inspektera för överdriven fukt och eventuella mögelfläckar. En bleklösning kommer att minska mögeln avsevärt – planera att slutföra mögelborttagningen minst 3 dagar före målning för optimal torktid.

Har du hittat väggar i ditt hem som har ojämna ytor eller hål? Du kan rådgöra med din husmålare för att se om de kommer att göra mindre fläckar. Annars, förbered dina väggar för invändig målning genom att applicera gipsmur och slipa för defekter.

Rengör också ytorna!

Du kanske inte inser detta, men att göra en grundlig rengöring av eventuella mattor och möbler som finns kvar i rummet är viktigt.

Så mycket av en sömlös färgapplikation beror på att man tar bort partiklar som flyter i luften, inte bara på väggar utan också på bänkskivor, möbler och golv. Låt inte damm förstöra ett fantastiskt professionellt målningsjobb.

Om du använder fläktar för ventilation och för torktid, se till att rengöra dem i förväg.

Skapa enkel åtkomst

Det är ett tufft jobb, men möbler måste flyttas bort från väggar för att målas. Målarteam behöver utrymme att arbeta. Ju större tillgång din husmålare har till väggar säkerställer en smidig applicering av färg.

Nå ut till familj och vänner veckor före ditt professionella inredningsmålningsdatum. Detta kommer att ge dig större flexibilitet att få hjälp inför din planerade målardag.

Var ska du förvara möbler? Prata med vänner och familj om lagringsutrymme i deras hem. Helst är det bättre att flytta möbler helt ur ett rum, men att flytta allt till centrum är acceptabelt.

För din husmålares säkerhet, ta bort alla mattor som kan snubbla på.

Skydda din inredning och fönster

Din interiörmålare kommer att ha droppdukar av professionell kvalitet för att skydda ditt golv. Fråga i förväg om företaget tillhandahåller droppdukar för att täcka möbler och maskfönster. Om inte, är detta något du måste förbereda dig för.

Om möbler finns kvar i ett rum, var extra försiktig med att skydda dem. Takmålning, oavsett hur noggrant applicerad, skapar stänk. Droppa dukar och plastöverdrag skyddar mot stänk av färg.

Ta bort alla fönsterbehandlingar, sängkläder i kök och badrum, elektronik, väggladdare och sladdar. Märk sladdar för var de anslutits. Prata med ditt målarteam om all elektronik som inte går att koppla ur och be om täckning eller förbered dig på att täcka dem själv.

För fönster, använd en täckning som fästs med målartejp på beklädnaden. Om möjligt, använd en genomskinlig täckning så att naturligt ljus kan filtrera in. Varje bit av ljus är till hjälp när du slutför en invändig målning.

Barn och husdjur

Våtfärg … barn … husdjur … oh, my! Viftande svansar och en favorit katt som gillar att gnugga på allt kan bli en mardröm för ditt professionella målararbete inomhus. Överväg att planera för en kenneltjänst för en dag.

Om du har små barn är de naturligtvis nyfikna och glada över att något nytt händer i huset. Förhindra olyckor och beröring av våta ytor av små. Din professionella målardag är ett perfekt tillfälle för ett övernattningsbesök hos dina morföräldrar.

Om övernattning inte är möjligt eller önskat, överväg en utflykt för familjen medan invändig målning pågår. Prata med dina barn om den nya färgen och hjälp dem att förbereda sig på att vara försiktiga medan färgen torkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *