Hoppa till innehåll

Topp 6 fördelar med interiörmålning

Funderar du på att sälja ditt hem eller är du redo för en uppfräschning, men vet inte hur du ska komma igång? Du kan ha nytta av att börja med bostadsmålning. Med cirka 120 miljoner liter färg som säljs varje år, är detta ett populärt alternativ för husägare över hela landet.

Det kan dock fortfarande verka som en riskabel investering om du känner dig osäker på resultatet. Vi är här för att göra ditt beslut enklare. Interiörmålning kan helt förändra utseendet på ett utrymme med minimal ansträngning.

1. Får utrymmen att verka större eller mindre

En av de främsta fördelarna med interiörmålning är dess förmåga att ändra uppfattningen om ett rums storlek. Detta beror på att ljus färg som vit och beige gör det lättare för ljus att reflektera och studsa över dess yta. Det betyder att det kan hjälpa till att få små rum att se större ut genom hur ljuset samverkar i utrymmet.

Omvänt kan du också få ett utrymme att verka mindre eller mysigare. Till exempel kan du upptäcka att många hem med öppen planlösning väljer att ha en mörkare färg för en accentvägg eller över den nedre halvan av en vägg.

Dessa målningstekniker hjälper utrymmet att framstå som mindre grottigt och mer inbjudande.

2. Motstår damm och smuts

Om du inte har uppdaterat ditt hems väggar på flera år, kommer du att upptäcka att vid närmare granskning att de innehåller mycket damm och smuts. Att rengöra dem regelbundet kan också vara svårt på grund av den enorma yta du måste täcka!

Av denna anledning kan det enklaste sättet att fräscha upp dina väggar med ett nytt lager färg vara det enklaste sättet att få dem att gnistra igen. Ännu bättre, det nya färgskiktet ger dig väggar skydd mot fukt och smuts. Du kommer att upptäcka att det är svårare för dammet att fästa vid den fräscha ytan.

3. Lägger till karaktär och personlighet

Det är viktigt att tänka på att du inte behöver välja bara neutrala färger för din inredning. Om du har fastnat för idéer kan en målningsentreprenör kanske ge dig idéer om några av deras populära val. Du kan också hitta inspiration från ett favoritkonstverk, staty eller matta.

Djärva färger som mörkgrön, orange, blå och rosa kan användas som accentfärger på en vägg i ett rum. Det finns också en ny trend att måla valv i hela hemmet ovanför möbler för att skapa en iögonfallande visning. Var aldrig rädd för att vara djärv – se bara till att du förbinder dig till ditt beslut med en plan för att samordna resten av utrymmet.

4. Döljer fläckar och märken

Med tiden är det naturligt att väggar utvecklar märken och fläckar som är svåra att ta bort – speciellt om du har barn. Om så är fallet kan du ta bort dem från synen genom att måla över dem med ett nytt lager färg. Tänk på att små bucklor och hål även kan fyllas igen med en spackel och gnistrande.

Om du inte vill ändra hela färgfärgen i ett utrymme, finns det sätt att hitta den matchande färgen. Överväg att ta ett foto och ta med det till en lokal färgaffär. Du kan också ta prover på färger som liknar varandra och placera dem mot din vägg under olika tider på dygnet.

Slutligen, att arbeta med en målningsentreprenör kanske kan hjälpa dig att identifiera färgen som användes tidigare.

5. Förvandla enkelt ett utrymme

Interiörmålning är ett av de enklaste och mest prisvärda sätten att förvandla ett utrymme. Du kommer att upptäcka att genom att ändra färgerna på väggarna och lägga till en djärv accentfärg kommer rummet att se moderniserat och fräscht ut.

Det är också viktigt att tänka på att du istället kan måla över gamla föremål. Om du till exempel har gamla trämöbler, överväg att måla dem med ett nytt lager vit färg för ett rent och fräscht utseende.

Eftersom du ändå måste ta av hårdvaran för att måla dina möbler kan du byta ut den gamla hårdvaran mot något nytt. På bara några timmar kan detta helt förändra utseendet på ett daterat kök till ett moderniserat.

6. Förbättrat humör

Sist men inte minst, att måla inredningen i ditt hem kommer att höja ditt humör. Detta beror inte bara på att du förvandlar ditt hem till en ny miljö, utan du kommer också att välja färger du gillar.

Om du upptäcker att arbete hemifrån stressar dig varje dag, kanske du upptäcker att måla ditt kontor i lugnande blå och gröna färger kan hjälpa dig att slappna av. Å andra sidan kommer en djärv accentvägg som framhäver dina favoritmålningar eller foton att ge dig förnyad tacksamhet och glädje för den plats du kallar hem.

Förvandla ditt hem med invändig målning

Det är normalt att känna chock när du undersöker kostnaderna för renoveringar. Med detta i åtanke rekommenderar vi att börja med invändig målning först. Inte bara kommer du att kunna fräscha upp ditt utrymme, men du kanske inser att de dyra renoveringarna inte är lika nödvändiga.

Om det är dags att sälja ditt hem kommer du också att upptäcka att innerväggar i neutral färg är mer attraktiva för köpare än högljudda färger. Det beror på att köpare har lättare att föreställa sig huset som sitt eget. Om de inte är ett fan av den neutrala färgen är det lika enkelt att måla den i en annan färg.

Är du redo att arbeta med prisvärda interiörmålare i Malmö utan den oändliga Google-sökningen? Boka en konsultation med oss idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *